Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


NAJBOLJI REZULTATI NAUTIKE U POSLJEDNJIH SEDAM GODINA

Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh nakon pet izrazito uspješna dana zatvorili su jučer svoja vrata.

Ovogodišnje, 26. izdanje Nautike bilo je najveće u posljednjih sedam godina sa više od 330 izlagača iz 31 zemlje uz prezentaciju nautičkih trendova i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona.

Još jedan rekord ostvaren na sajmu je i predstavljanje najvećeg broda koji je do sada „uplovio“ u paviljone Zagrebačkog velesajma. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea, plovilu od 56 stopa (17 metara). Posebno raduje činjenica da je riječ o hrvatskom proizvodu.

Prema svim ključnim pokazateljima Nautika 2017 premašila je prošlogodišnje izdanje; rast izložbene površine ove godine bio je veći za 30%, broj izlagača za 15%, dok je rast predstavljenih plovila veći za 20%.

S ponosom možemo reći da je sajmove posjetilo 27.402 posjetitelja.

Rezultati su omjer uloženog truda u postizanje poslovne profiliranosti i pozicioniranje sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj koje izlagači i posjetitelji prepoznaju i vrednuju kao mjesto hrvatske poslovne izvrsnosti.

Zagrebački sajam nautike, naša marina u srcu Zagreba imala je i bogatu prateću ponudu.

Od popratnih događanja izdvajamo projekt Pogled u plavokoji su već dugi niz godina dio sajma Nautika. U paviljonu 7a tvrtka Nemo-Adria osmislila je zanimljiv program cjelokupne ronilačke ponude Hrvatske. Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavila se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah).

HOTEL&GASTROTEH

Terminski smo sljubili sajam Hotel&Gastroteh, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa s Nautikom. Na sajmu je izlagalo 70 izlagača iz 10 zemalja, na 2700 četvornih metara. I ovaj sajam zabilježio je rast u pokazateljima od 30%.

U program sajmova vratili smo Vinovitu koja je ove godine predstavila buduću sinergiju sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh. U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.

Hotel&Gastroteh pozicionirao se kao vodeći događaj Ho-Re-Ca sektora u Hrvatskoj. Zajedno sa nautikom zaokružuje cjelinu hrvatske nautičke ponude i gastronomije, a u cilju jačanja turističkih potencijala našeg Grada i zemlje.

Titulu najboljeg na natjecanju CRO TOP 10 odnio je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem, a nagradu mu je uručio gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

CroTop 10 - Zlatko Novak najbolji od najboljih

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih, dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.

Od 10 do 18,30 sati desetoro najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušla su u finale. Uistinu uzbudljiva borba se odvijala u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Zlatko Novak je u kvalifikacijama podijelio prvo mjesto sa mladom kuharicom Ana-Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka vrebala je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria ipak platila danak neiskustvu te završila na trećem mjestu.  

Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.

CRO TOP 10 natjecanje šlag je na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmaziti svoja nepca tradicionalnim, slatkim i slanim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko kninske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke. 

Poslastica trećeg dana manifestacije bilo je amatersko natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima su sudjelovali posjetitelji sajma. Oni su uz pomoć profesionalnih slastičarki ukrašavali već unaprijed pripremljene torte. Kako se ocjenjivači nisu mogli odlučiti koja je najljepše dekorirana zaključili su da su svi natjecatelji zaslužili nagradu te su kućama ponijeli tortu koju su sami i ukrasili.

Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10:

Kvalifikacije - glavno jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

76,33

2

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

76,33

3

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

74,33

4

Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko - srijemske županije

67,67

5

Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik

66,67

6

Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split

64,33

7

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

62,33

8

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,33

9

Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega

58,33

10

0

0,00

 

 

 

Finale - glavno jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

73,33

2

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

70,00

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

65,67

 

 

 

Finale - desert

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

70,33

2

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

65,67

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

59,67

 

 

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

216,66

2

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

213,33

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

201,67

4

Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko - srijemske županije

67,67

5

Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik

66,67

6

Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split

64,33

7

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

62,33

8

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,33

9

Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega

58,33

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700