Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


VIJESTI SVIJETA U ČAŠI

NAJBOLJI REZULTATI NAUTIKE U POSLJEDNJIH SEDAM GODINA

Sajmovi Nautika i Hotel&Gastroteh nakon pet izrazito uspješna dana zatvorili su jučer svoja vrata.

Ovogodišnje, 26. izdanje Nautike bilo je najveće u posljednjih sedam godina sa više od 330 izlagača iz 31 zemlje uz prezentaciju nautičkih trendova i ponudu više od 120 plovila u šest paviljona.

Još jedan rekord ostvaren na sajmu je i predstavljanje najvećeg broda koji je do sada „uplovio“ u paviljone Zagrebačkog velesajma. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea, plovilu od 56 stopa (17 metara). Posebno raduje činjenica da je riječ o hrvatskom proizvodu.

Prema svim ključnim pokazateljima Nautika 2017 premašila je prošlogodišnje izdanje; rast izložbene površine ove godine bio je veći za 30%, broj izlagača za 15%, dok je rast predstavljenih plovila veći za 20%.

S ponosom možemo reći da je sajmove posjetilo 27.402 posjetitelja.

Rezultati su omjer uloženog truda u postizanje poslovne profiliranosti i pozicioniranje sajma kao središnjeg mjesta nautičke branše u Hrvatskoj koje izlagači i posjetitelji prepoznaju i vrednuju kao mjesto hrvatske poslovne izvrsnosti.

Zagrebački sajam nautike, naša marina u srcu Zagreba imala je i bogatu prateću ponudu.

Od popratnih događanja izdvajamo projekt Pogled u plavokoji su već dugi niz godina dio sajma Nautika. U paviljonu 7a tvrtka Nemo-Adria osmislila je zanimljiv program cjelokupne ronilačke ponude Hrvatske. Kroz cijelo vrijeme trajanja sajma predstavila se kompletna ronilačka služba Hrvatske kroz službe koje u svom sastavu imaju ronioce: turističko ronjenje kroz ronilačke centre na Jadranu, klupsko ronjenje (rekreativno) kroz ronilačke klubove, apnea ronjenje (ronjenje na dah).

HOTEL&GASTROTEH

Terminski smo sljubili sajam Hotel&Gastroteh, 9. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa s Nautikom. Na sajmu je izlagalo 70 izlagača iz 10 zemalja, na 2700 četvornih metara. I ovaj sajam zabilježio je rast u pokazateljima od 30%.

U program sajmova vratili smo Vinovitu koja je ove godine predstavila buduću sinergiju sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh. U suradnji sa Zagrebačkom županijom omogućili smo vinarima da kroz četiri dana druženja promoviraju svoja vina te kroz nove poslovne kontakte ostvare buduću poslovnu suradnju.

Hotel&Gastroteh pozicionirao se kao vodeći događaj Ho-Re-Ca sektora u Hrvatskoj. Zajedno sa nautikom zaokružuje cjelinu hrvatske nautičke ponude i gastronomije, a u cilju jačanja turističkih potencijala našeg Grada i zemlje.

Titulu najboljeg na natjecanju CRO TOP 10 odnio je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem, a nagradu mu je uručio gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić.

CroTop 10 - Zlatko Novak najbolji od najboljih

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih, dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.

Od 10 do 18,30 sati desetoro najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušla su u finale. Uistinu uzbudljiva borba se odvijala u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

Zlatko Novak je u kvalifikacijama podijelio prvo mjesto sa mladom kuharicom Ana-Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka vrebala je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria ipak platila danak neiskustvu te završila na trećem mjestu.  

Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.

CRO TOP 10 natjecanje šlag je na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmaziti svoja nepca tradicionalnim, slatkim i slanim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko kninske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke. 

Poslastica trećeg dana manifestacije bilo je amatersko natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima su sudjelovali posjetitelji sajma. Oni su uz pomoć profesionalnih slastičarki ukrašavali već unaprijed pripremljene torte. Kako se ocjenjivači nisu mogli odlučiti koja je najljepše dekorirana zaključili su da su svi natjecatelji zaslužili nagradu te su kućama ponijeli tortu koju su sami i ukrasili.

Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10:

Kvalifikacije - glavno jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

76,33

2

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

76,33

3

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

74,33

4

Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko - srijemske županije

67,67

5

Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik

66,67

6

Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split

64,33

7

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

62,33

8

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,33

9

Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega

58,33

10

0

0,00

 

 

 

Finale - glavno jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

73,33

2

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

70,00

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

65,67

 

 

 

Finale - desert

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

70,33

2

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

65,67

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

59,67

 

 

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

216,66

2

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

213,33

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

201,67

4

Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko - srijemske županije

67,67

5

Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik

66,67

6

Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split

64,33

7

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

62,33

8

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,33

9

Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega

58,33

U Red red wine baru u Zagrebu (Andrije Hebranga 30) održana je promocija istarske Vinarije Poletti i tom prilikom premijerno kušana mlada Malvazija berbe 2016.

Osim friške Malvazije, degustirali su se: Malvazija 2015, Teran 2013, Cabernet sauvignon 2011 i Rossella 2016. Na degustaciji je bio i Chardonnay 2015, koji se nalazi i na vinskoj listi rovinjskog restorana Monte, nedavno okićenog s prvom hrvatskom Michelinovom zvjezdicom.

Domaćini promocije, vlasnici Red red wine bara, Luka i Bruno Elezović, pobrinuli su se da uzvanicima čaše budu uvijek polupune ili poluprazne. Fine zalogajčiće (tapase) za sljubljivanje uz vino pripremio je gostujući kuhar Drago Bošnjak, poznat iz RTL-ova gastro showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj’.

Degustaciju je, uz potporu supruge Loredane i sina Mattea, osobno vodio vlasnik vinarije Peter-Piero Poletti, koji je nastavljač obiteljske tradicije proizvodnje vina još od davne 1842. godine. Preuzevši krajem 1990-ih posao od svog oca Marija Polettija, počeo je proizvodnju uz korištenje moderne tehnologije te proširio vinograde i kapacitet podruma.

Za zabavu na partyju nakon službene promocije zadužen je bio – DJ Poletti! Puštao je disco muziku osamdesetih, iz vremena kad je bio rado slušani istarski DJ.

Foto: Julio Frangen

Vinarija Poletti iz sela Markovac, nedaleko Višnjana u zapadnoj Istri, ima tradiciju koja seže u daleku 1842. godinu, kada je nono Piero Bernobich na prostoru današnje vinarije, sagradio kuću te počeo obrađivati vinograde.

Peter-Piero Poletti je šesta generacija te loze, koji je posao preuzeo od svog oca Marija Polettija.

Preuzimajući imanje kasnih devedesetih godina, nakon višegodišnjeg rada u turizmu (DJ, turistički vodič, turistička agencija), Piero je odlučio napraviti radikalni potez  te je od tadašnje tradicionalne proizvodnje vina, počeo proizvodnju uz korištenje moderne tehnologije. Sadi nove nasade vinograda, te polako širi kapacitete podruma.

Danas gospodarstvo Poletti ima 7 hektara vlastitih vinograda, te proizvodi šest sorti vina: malvaziju, chardonnay, teran, cabernet sauvignon, merlot i muškat ruža.

Vina Poletti su zastupljena na vinskim kartama boljih istarskih restorana te drugim krajevima Hrvatske, a zbog prisutnosti u relevantnim turističkim vodičima (Michelin, Adac...) tijekom cijele godine  mnogi individualni posjetitelji, ali i grupe, posjećuju podrum.

Na prijedlog stalnih klijenata, obitelj Poletti je 2014. godine u blizini vinarije sagradila  kuću za odmor s bazenom Villa Bellavista  u kojoj svoj godišnji odmor provode mnogi vinoljupci.

Opširnije o Vinariji Poletti na: www.vina-poletti.com

VINITALY - od 9. do 12. travnja 2017.

Popularni međunarodni sajam vina i jakih pića s čak polastoljetnom (!!) tradicijom – veronski Vinitaly (www.vinitaly.com) odvijat će se ove godine na sajmištu VeronaFiere od 9. do 12. travnja 2017.

Vinitaly se sve uspješnije profilira kao poslovna manifestacija. U 2016. godini, kad ga je obišlo ukupno 130.000 posjetitelja, od čega nekih 50.000 iz inozemstva iz čak 140 država, zabilježio je 8,6 posto onih izravno iz segmenta HORECA (hoteli, restorani, kafići). I još nešto: Vinitaly je postao sjajno mjesto za otkrivanje novih (kvalitetnih) vinskih podruma i novih robnih maraka, mjesto gdje se učinkovito stječu vještine bitne za unaprjeđenje kakvoće proizvoda, dopunu vinske ponude, prezentaciju i plasman robe.

I ove godine Vinitaly daje prostor za nastup brojnim talijanskim i inozemnim izlagačima, a ugledna ustanova Vinitaly International Academy (VIA) u suradnji s velikim međunarodnim vinskim časopisima ponovno organizira odlično prihvaćenu manifestaciju Tasting ex... sa serijom vođenih degustacija/prezentacija plemenite kapljice. Važno je ovdje napomenuti da se naglasak stavlja na vezu ne samo između vina i hran uopćeno, nego sve više na vezu vina i visoke kuhinje (haute cuisine) vrhunskih ugostiteljskih objekata.

Kultura vina i prezentacija talijanske kapljice i talijanske tradicijske kuhinje bitni su ne samo za talijanske gourmete i potrošače nego i za međunarodne kupce. Organizator, kreirajući pažljivo programske segmente na  sajmu, ide već neko vrijeme ka tome da ponuda bude što atraktivnija i zanimljivija pa da to privuče svake godine više inozemnih posjetitelja iz država zainteresiranih za uvoz vina. U okviru događanja B2B omogućuju se poslovni kontakti između potencijalnih kupaca iz vana i jače izvozno orijentiranih poduzeća, kako velikih i srednje velikih tako i malih.

Ovogodišnja novost na sajmu je – uvedeno je to kao nadgradnja – proširenje određenih izlagačkih prostora i bolja preglednost tih prostora. Brojnim izlagačima koji već dugo nastupaju na sajmu Vinitaly omogućeno je tako da upečatljivije predstave vlastito geografsko područje, među ostalime i time što dotični prostor može primiti i druge njihove kolege kao nove sudionike.

Proširenjem hale 10 regija Piemont dobila je, tako, bitno veću izlagačku površinu. Regija Molise preseljena je u dvoranu 11, bliže susjedima iz Apulije i Basilicate. A Sardinija je u dvorani 8, sada zajedno s grupama Vinitalybio i Vivat-vini, Vinogradari i Terroir i s kolektivnom izložbom FIVI (Italian Federation of Indipendent Wine Growers, odnosno Talijanski savez nezavisnih vinogradara/vinara), a tu je i niz podruma iz regije Veneto.

Novitet je i u tome što se osiguralo i poseban prostor za smještaj niza manjih vinskih podruma koji bi nastupali radije samostalno nego unutar kolektivne izložbe, radi toga što žele na bolji način istaknuti neke svoje specifičnosti za koje smatraju da mogu biti bitne za odluku kupca da baš njih izabere kao poslovnog partnera. Nastoji se uspostaviti tješnja veza s osobama iz struke – ugostiteljima, sommelierima i vinotekarima - koje posebno zanimaju baš te specijalnosti pojedinih vinskih podruma.

Novost na međunaordnoj izložbi kvalitetnih agro-proizvoda (International Exhibition of Quality Agro-Foods) je dio označen kao Bioraznolikost i Teritoriji (Biodiversity and Territories), zamišljen da bude izlog visokotipičnih namirnica i delikatesa određenih geografskih područja. Predviđene su brojne degustacije delikatesa od mesa, sireva, ekstra djevičanskog maslinovoga ulja, piva i drugih specijaliteta.

Pripremljen je i, u blizini lokacije gdje su toskanski vinski podrumi, novi veliki izlagački prostor koji nadomiješta dvije odvojene strukture što u bile u uporabi do 2016. godine, i to sada omogućava prihvat većeg broja inozemnih izlagača. Baš u tom okviru Vininternationala po prvi put će se prezentirati vinski podrumi iz SAD, Velike Britanije, Španjolci (izložba je kolektivna a za nju brine ICEX), Švicarci, Francuzi, proizvođači iz Azerbajdžana, Gruzije, Hrvatske, Argentine, Portugala i Južne Afrike. No, strane ponuđače moći će se vidjeti i na malo prije spomenutim događanjima Vivit i Vinitalybio.

Poslovni posjetitelji iz sektora HORECA naći će puno toga zanimljivoga i na izložbama Sol&Agrifood (www.agrifood.com) i Enolitech (www.enolitech.it) koje se održavaju istodobno kad i Vinitaly. Enolitech je usredotočen na proizvodne tehnologije i na prikaz spektra opreme za čuvanje, serviranje i uživanje vina.

I dok se kontakti i poznanstva budu stvarali a poslovi ostvarivali na sajamišnome prostoru VeronaFiere, u povijesnom središtu Verone u okružju umjetnosti i kulture atraktivno događanje za širu publiku – Vinitaly and the City. U 2016. nekih 29.000 ljubitelja vina prisustvovalo je brojnim kulturnim programima, druženjima i degustacijama, i bilo – oduševljeno! Ove godine Vinitaly and the City odvijat će se od 7. do 11. travnja, s time da će se u subotu i nedjelju programi nuditi od 11 do 24 sata, a u ponedjeljak i utorak od 17  do 24 sata (www.vinitalyandthecity.com). 

 

Ulaznica za sajam stoji 80 €. Svi poslovni posjetitelji (uvoznici vina i hrane, hotelijeri, ugostitelji iz restorana, kafića i iz segmenta cateringa) koji bi željeli besplatnu poslovnu ulaznicu za sajam trebaju kontaktirati službeno predstavništvo VeronaFiere za regiju Alpe-Jadran MŽ Consulting & Fairs, tako da na stranici predstavništva www.mz-consulting.org ispune i pošalju zahtjev za ulaznicu. Uvažavat će se poslovni zahtjeve koji stignu do 10. ožujka 2017.

MŽ Consulting & Fairs

Predstavništvo Veronafiere za regiju Alpe-Jadran

mag. Matjaž Žigon

Grčarevec 8, 1370 Logatec, Slovenija

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.mz-consulting.org

Najbrojniji Summit do sada nadmašio očekivanja

Odlična organizacija i mjesto susreta za koje se nadamo da će postati tradicija – gotovo jednoglasno su se složili brojni sudionici i govornici drugog FMCG SUMMITA koji se održao u Hypo centru Zagreb. Više od 400 sudionika i gotovo 20 govornika posjetilo je i odlično iskoristilo drugi FMCG SUMMIT u Zagrebu.

Zagreb, 20. listopada 2016. – Drugi FMCG SUMMIT u Zagrebu održao se 20. listopada u Hypo centru Zagreb i oduševio uistinu velik broj sudionika, ali i govornika. Konferencija namijenjena trgovini i robi široke potrošnje, na jednom je mjestu okupila velik broj trgovaca, proizvođača, distributera, malih OPG-ova, managera i upravitelja uspješnih hrvatskih tvrtki, koji su na jednom mjestu mogli čuti sve o trendovima i inovacijama unutar FMCG sektora.

Oduševljenje konferencijom nisu krili ni brojni sudionici koji su s velikom pažnjom slušali govornike, ali i svojim pitanjima i iskrenim interesom sudjelovali u konstruktivnim raspravama.

Odlična organizacija i mjesto susreta za koje se nadamo da će postati tradicija – gotovo jednoglasno su se složili brojni sudionici i govornici drugog FMCG SUMMITA koji se održao u Hypo centru Zagreb. Više od 400 sudionika i gotovo 20 govornika posjetilo je i odlično iskoristilo drugi FMCG SUMMIT u Zagrebu.

Da će do pomaka u FMCG sektoru zasigurno doći, svjedoče i brojna poznanstva i odličan networking do kojega je došlo.

Nadamo se da vas je konferencija obogatila za bar jedan koristan poslovni savjet, primjer dobre prakse ili informaciju koja može unaprijediti vaše poslovanje. Ako je tako, pridružite nam se i sljedeće godine, a nestrpljivima preporučujemo posjet beogradskom FMCG Summitu za mjesec dana. Doviđenja i sretno u poslovanju do FMCG Summita Zagreb 2017.!, kao zaključnu poruku događanja iznio je Aljoša Parotat, direktor časopisa InStore.

 

Kompanije koje su sudjelovale na drugom FMCG Summitu u Zagrebu:

A.B. inženjering d.o.o., Adria Snack Company d.o.o. Advans d.o.o., Albidus d.o.o., Alca Zagreb d.o.o. Alufix d.o.o., Arbona d.o.o., Atlantic Grupa d.d., Beiersdorf d.o.o., Belje d.d., Billa d.o.o., Biovega d.o.o., Bipa d.o.o., Bolton Croatia d.o.o., British American Tobacco, Cards print d.o.o., Carlsberg Croatia d.o.o., DigBIZ d.o.o., dm-drogerie markt d.o.o., Dr. Oetker d.o.o., Dukat d.d., Dunya Kebab d.o.o., Dygit Consultancy d.o.o., Ekonomski fakultet, Envy, ES System K Balkan d.o.o., Everet d.o.o., Focus, Franck d.d., G3 Spirits d.o.o., Gfk, Globaldizajn d.o.o., Gogreen tržnice d.o.o., Good Spirit d.o.o., Green and more, Hanza Media d.o.o., Heineken Hrvatska d.o.o., Hendal, Henkel Croatia d.o.o, Heraklea d.o.o., HON-ING d.o.o., IFCO Systems Croatia d.o.o., IGD, iNeo d.o.o., iNovine d.d., Integra znanja d.o.o., Ipsos Puls, Istarski supermarketi d.o.o., Jadranka trgovina d.o.o., Jamnica d.d., Karmel d.o.o., Konzum d.d., KTC d.d., LIFE, Logistika Violeta d.o.o., Magdis d.o.o., Majop d.o.o., Media polis d.o.o., Mediana, Meteor d.d., METRO Cash & Carry d.o.o., Mladina d.d., MPG d.o.o., Müller trgovina Zagreb d.o.o., MultiPlus Card d.o.o., Nielsen, Ogopogo d.o.o., Olival d.o.o., Orbico d.o.o., Panteon Plus d.o.o., Philip Morris Zagreb d.o.o., Podravka d.d., Pristop d.o.o., Promo.fil d.o.o., Promocija Plus d.o.o., Reckitt Benckiser d.o.o., Red Bull Adria d.o.o., RetailZoom, Reviso d.o.o., RIT - Rochester Institute of Technology, S.C. Johnson, Satelit-tbm d.o.o., SOBOČAN-interijeri d.o.o., Spark promotions, Storck Croatia d.o.o., Studenac d.o.o., Sveučilište Libertas, Symphony EYC d.o.o., Špica sustavi d.o.o., Teledom d.o.o., The Continuity Company AG, Tisak d.d., Uxor grupa d.o.o., Van Caem Europe, Veleučilište Vern, Vivera d.o.o., Zagrebačka pivovara d.o.o., Ziggi d.o.o., ZŠEM, Zvečevo d.d., Žito d.o.o.

Važnost nacionalnog kulinarskog identiteta svake zemlje, a posebice turističke kao što je naša, vjerujemo, nije potrebno posebno naglašavati.

Kroz povijest naše gastronomije brojni kulturni utjecaji i narodni običaji učinili su hrvatsku gastronomiju jednom od najcjenjenijih nacionalnih kuhinja u svijetu.

Ova je spoznaja razlog zbog kojeg su Ministarstvo turizma i Hrvatska obrtnička komora putem Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika osmislili projekt brendiranja Hrvatske tradicionalne kuhinje.

Pod imenom: "Hrvatska autohtona kuhinja" cilj je ovog projekta potaknuti širenje nacionalne tradicijske gastronomske ponude na ugostiteljskim menijima uz korištenje izvornih domaćih namirnica, te ponudu vrhunskih vina iz Lijepe naše.

Ovoj se hvale vrijednoj inicijativi pridružuje i redakcija ATELJEA OKUSA revije Svijet u Čaši koja svakoga tjedna na Drugom programu HR predstavlja ugostitelje i vinare koji čuvaju i njeguju našu autohtonu enološku i gastronomsku baštinu.

Hrvatska tradicijska kuhinja - uvod

25.10.2016.

Gostimir Dragić Grdobina u bijelom vinu - Robert Brkić Mladina

18.10.2016.

Almo Čatlak Žgvacet od kokoši - Vera Zima Graševina Iločki podrumi

11.10.2016.

Prezentacija broja 153 revije Svijet u čaši uz pjenušce Zagrebačke županije

27.09.2016.

Slavko Kalazić - vinar i vinogradar

20.09.2016.

Robert Braje - vinar i vinogradar

13.09.2016.

Jaskanske vinske svečanosti i Prezentacija vina Enjingi

Tomislav Radić - Prezentacija vina Enjingi

Tomislav Radić - Jaskanske vinske svečanosti

06.09.2016.

Jaskanske vinske svečanosti 2016.

30.08.2016.

Vinotel Gospoja - Franjo Toljanić - Vrbnik

23.08.2016.

Gospoja P.Z. - Franjo Toljanić - Vrbnik

Agra - Gornja Radgona - robne marke Zagrebačke županije

Agra - Gornja Radgona - pjenušci Zagrebačke županije

28.06.2016.

100 vodećih restorana - urednica prof. Karin Mimica

21.06.2016.

Restoran Zigante - Damir Modrušan

Restoran Zigante - Damir Modrušan - Juneći obrazi u teranu

14.06.2016.

Restoran Pepenero - Riblja juha

07.06.2016.

Festival graševine Kutjevo - Vlado Krauthaker

31.05.2016.

Vina Cattunar

Restoran San Rocco

24.05.2016.

Vinistra 2016 - Tomislav Radić

Malvazija

Restoran Zigante - Livade - Istarski fuži s tartufatom

17.05.2016.

Jasna Antunović Turk - s glazbenom pratnjom

Jasna Antunović Turk - bez glazbene pratnje

Restoran Marijino zvono - razgovor

Restoran Marijino zvono - recept Složenac

10.05.2016.

Ivan Enjingi - vitez hrvatskog vina - glazbena pratnja Gazde

Ivan Enjingi - vitez hrvatskog vina - bez glazbene pratnje

03.05.2016.

Restoran Rivica Njivice

Vlado Krauthaker - Graševina

26.04.2016.

Biser mora 2016 - Konoba Kopačina - Donji Humac

Ivica Perak - Graševina

12.04.2016.

Biser mora 2016 - Restoran Artichoke - Jelsa

Biser mora 2016 - Restoran Ribarska kučica - Bol

Biser mora 2016 - Restoran Antonijo - Rogoznica

05.04.2016.

Biser mora 2016 - Alma Harašić Bremec

Vina Bolfan Vinski Vrh

Bolfan Vinski Vrh - bioproizvodnja

29.03.2016.

Zlatne gorice - Dražen Jambriško - vina

Zlatne gorice - Dražen Jambriško - Biftek na husarski

22.03.2016.

In memoriam Zlatan Plenković

Vina Jarec & Kure

Restoran Stari Fijaker - Sarma

15.03.2016.

Restoran vinarija Josić

Restoran Josić - Fiš paprikaš

08.03.2016.

Graševina Goldberg - Suzana Zovko - Belje d.d.

Restoran Gračanka Kamanjo - Goran Albini Kamanjo - Teleća koljenica ispod peke

01.03.2016.

Rajnski Rizling Gaj - Robert Brkić - Mladina d.d.

Restoran Zelenjak Ventek - Branko Greblički Ventek - Hrvatska tradicijska kuhinja - Zagorski odrezak

23.02.2016.

Iločki podrumi - Kristina Lažeta

Bistro Deno - Denis Mohenski - Hrvatska tradicijska kuhinja - Plućica na kiselo

16.02.2016.

Zlatko Puntijar - Restoran Stari Puntijar - Muzej kuharica

Zlatko Puntijar - Hrvatska tradicijska kuhinja - Gulaš od divljači

09.02.2016.

Autohtona sorta Grk - Ivan Batistić Zure

Agroturizam Zure predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Sušena riba na bakalar

02.02.2016.

Zlatan Plenković

Restoran Kadena predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Oborita riba u škrovadi

26.01.2016.

prof. Bernard Kozina

Restoran Kapetanova kuća predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Crni rižot

19.01.2016.

Uvod Plavac mali

Domo Antunović i Pavo Miličić

Restoran Sorgo predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Brodet od jegulja i žaba

12.01.2016.

Uvod Hrvatska tradicijska kuhinja

Plavac mali

Restoran Galija predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Dalmatinska pašticada

05.01.2016.

Iločki podrumi

Restoran Stari podrum predstavlja jelo Hrvatske tradicijske kuhinje - Čobanac

I u 2016. godini nastavlja se sudjelovanje MAM VIN-a u emisiji Drugi dio dana utorkom na Drugom programu Hrvatskog radija. Ove godine predstavljaju se jela hrvatske tradicijske kuhinje iz projekta Hrvatske obrtničke komore, a koja će biti objavljena u knjizi Atelje okusa u 2016. godini. Jela će se predstavljati kroz gostovanja ugostiteljskih objekata koji nude pomenuta jela, naravno uz vrhunska hrvatska vina.

29.12.2015.

Pjenušci za Novu godinu - Mladina i Zdjelarević

Pjenušci za Novu godinu - Peršurić, P.Z. Vrbnik i Tomac

22.12.2015.

Pjenušci Zagrebačke županije - 1 dio

Pjenušci Zagrebačke županije - 2 dio

Restoran Stari Puntijar

15.12.2015.

Pizzeria Chateau des Jardins

01.12.2015.

Blaž o TV emisiji Blaževa kuhinja

Blaž o knjizi Atelje okusa 2015 Blaževa kuhinja

Atelje okusa Blaževa kuhinja u Hotelu Esplanade

24.11.2015.

Teran - Emil Perdec

Restoran Zigante

17.11.2015.

Restoran Gračanka - Kamanjo

Hrvatski festival hrane i vina - Arena

Salon VinDel Maribor

10.11.2015.

Vina Belje

Blaževa kuhinja - recenzija Vite Andrića

Vinska klet Kurtalj - prva promocija knjige

03.11.2015.

Vina Belje

Restoran Agava

Hrvatski festival hrane i vina - Arena

27.10.2015.

Graševina Belje

Restoran Trilogija - Vino & kuhinja

20.10.2015.

Portugizac

Hotel Korana - Srakovčić

13.10.2015.

Pjenušac Mladina

Restoran Kapetanova kuća

06.10.2015.

Pinot crni

Krčma Gabreku 1929

29.09.2015.

Kraljevina

Izletište Polovanec

22.09.2015.

Vinarija Šipun Dobrinčić - Žlahtina

Konoba Gospoja - Toljanić

Nagrada Graševini Belje

15.09.2015.

Vinarija Miklaužić

O.P.G. Kezele

08.09.2015.

Vinarija Sever

Villa Zelenjak - Ventek

01.09.2015.

Iločki podrumi

Restoran Kod špilje

Jastrebarsko - vinska oaza nadomak Zagreba

Samo 30-ak km jugozapadno od Zagreba, nalazi se Plešivička vinska cesta na kojoj 40-ak vinara s velikom predanošću stvaraju naš najprepoznatljiviji proizvod - vino!

Višestoljetna ljubav loze, sunca i vrijednih ruku vinara ogleda se u vrhunskoj kapljici, stoga i ne čudi da su vina plešivičkog kraja jedna od najnagrađivanijih u Hrvatskoj.

Svakog rujna, kao krunu cjelogodišnjeg rada vinari prezentiraju svoje vino na jednom mjestu- Jaskanskim vinskim svečanostima gdje možete kušati najbolje od najboljeg i uz to se dobro zabaviti uz pjesmu i ples.

Jeste li znali da je Jastrebarsko najvinskiji grad u Hrvatskoj? Uvjerite se sami, bit ćete nam dragi gosti!

Dobro nam došli

Najava na Drugom programu Hrvatskog radija

Tomislav Radić - Jaskanske vinske svečanosti

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700