Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Opis pripreme jela / priprema  

Grdobinu narežite na odreske, posolite i popaprite, a zatim je popržite na roštilju da dobije rumenu boju. U tavi otopite maslac, dodajte svjetlo poprženo brašno, pa zalijte vinom i temeljcem. Kad umak prokuha dodajte na pola pečenu grdobinu i kuhajte oko 10 minuta. Potkraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje.

Prijedlog načina posluživanja

Uz grdobinu u bijelom vinu poslužite kuhani krumpir.

chef Gostomir Dragić - radio emisija

 

izvor:videooglasi.eu                                                                                                                      

 Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 45 min
 Složenost srednje zahtjevno
 
 3,5 kg čiste grdobine
 200 g maslaca
 800 ml bijelog vina
 250 ml ribljeg temeljca
 malo brašna, soli, papra i peršina
 malo vrhnja za kuhanje
 

 Kuharevo vino

 Rajnski rizling Gaj - Mladina

Opis pripreme jela / priprema  

Hobotnicu i lignje obrišite u čistu krpu. Posložite ih na platu peke, malo posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem. Dodajte opranu i očišćenu papriku, rajčice, crveni luk, češnjak te očišćeni i posoljeni krumpir. Pokrijte pekom i pecite 1 h i 20 min.

 

Prijedlog posluživanja

Hobotnicu i lignje pod pekom posložite s salatom od rikule.

 

Savjet kako bolje začiniti jelo/mogući drukčiji način "završetka" jela

Ovo jelo možete pripremiti i upećnici, u protvanu s poklopcem ili u limu za pečenje kojeg ste jednostavno pokrili aluminijskom folijom. Potkraj pečenja, poklopac skinite zalijte bijelim vinom i još kratko pecite otklopljeno.

chef Goran Albini - Kamanjo - radio emisija

  images/kuharevo-vino-radioemisije/druga-emisija.mp3&autostart=0&autoreplay=0&showtime=1" />

 

izvor:videooglasi.eu                                                                                                                       

 Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 1h i 45 min
 Složenost srednje zahtjevno
 
 3,5 kg hobotnice
 1,5 kg liganja
 1,3 l domaćeg ulja
 2 svježe rajčice
 1 svježa paprika
 2 glavice crvenog luka
 6 češnja češnjaka
 sol, papar

 

 Kuharevo vino

 Merlot - Lukačević 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opis pripreme jela / priprema   

Meso divljači stavimo u marinadu od korjenastog povrća, češnjaka, papra u zrnu, sušenih borovnica i timijana te pustimo da odstoji. Luk nasjeckamo te na njemu pirjamo svježu zelenu papriku i rajčicu. Dodamo gljive, meso iz marinade i ljute feferone. Na kraju dodamo začine te podlijemo vodom i crnim vinom. Kuhamo dok meso ne omekša.

Prijedlog načina posluživanja

Gulaš od divljači poslužitmo u žličnjake od kukuruznog brašna

 

 

chef Vesna Pranjić - radio emisija

{play}/images/kuharevo-vino-radioemisije/Prva emisija - Puntijar i Bartolovic Crni Pinot.mp3{/play}

izvor:videooglasi.eu

 
 
 Potrebni sastojci:
 glavica luka
 crvena paprika u prahu
 svježa paprika
 crno vino
 svježa rajčica
 gljive
 ljuti fefroni
 lovor list
 sol,papar
 
 MARINADA
 korjenasto povrće
 češnjak
 papar u zrnu
 sušene borovnice
 timijan
 

 Kuharevo vino

 Pinot crni - Bartolović

Opis pripreme jela / priprema   

Meso narezano na kockice popecite na plitkoj masnoći. Dodajte sitno nasjeckani luk i polagano pirjajte dok ne ukuha tekućina. Pospite brašnom, dolijte sok od rajčice, vino, vodu, dodajte nasjeckani peršin, ružmarin, mažuran i češnjak, pa nastavite pirjati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tekućine mora biti toliko da prekrije meso.

Šturlice pripremite ovako

Od brašna, jaja, omekšanog maslaca, ulja i soli uz postupno dodavanje vode umjestite tijesto srednje čvrstoće. Pripremljeno tijesto oblikujte u male valjčiće koji potom valjajte preko pleteće igle tako da u sredini ostanu šuplji. Pustite da odstoje nekoliko sati, te ih kuhajte u većoj količini kipuće posoljene vode. Kad su šurlice kuhane, dobro ih ocijedite.

Prijedlog načina posluživanja

Uz žgvacet od janjetine poslužite domaće šurlice

chef Branko Ognjenović - radio emisija

izvor:videooglasi.eu

  Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 100 min.
 Složenost srednje zahtjevno
 
 Potrebni sastojci
 
 250 ml bijelog vina
 2,20 kg janjetine s kostima
 20 g brašna
 700 g crvenog luka
 100 ml soka od rajčice
 30 g češnjaka
 majčina dušica
 ružmarin
 peršin
 sol, papar
 
 Šurlice - makaruni na iglu
 
 1 kg brašna
 5 jaja
 100 g maslaca
 50 ml ulja
 150 ml vode
 

 Kuharevo vino

 Malvazija Kabola

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700