Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Hvarska gregada

chef Stipe Gurabić

Opis / priprema jela

Način pripreme: očišćenu ribu isjeći na komade, u duboku teću (posudu) složiti krumpir isjeckan na ploške, luk na ploške te složiti ribu na krumpir. Zaliti maslinovim uljem, dodati začine, uliti pola litre vode, isto toliko vina i staviti kuhati na jaku vatru da prokuha. Kada prokuha smanjiti vatru da lagano kuha još desetak minuta. Kada je krumpir kuhan, gregada je spremna za serviranje.

izvor:videooglasi.eu
 Potrebne namirnice
  1,5 kg oborite ribe
  0,50 kg krumpira
  0,30 kg luka
  0,20 kg rajčice
  0,3 l maslinovog ulja
  0,5 l bijelog vina
  0,5 l vode
  sol,papar,lovorov list,ružmarin
  dekoracija: poriluk,mrkva,peršin,celer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Kuharevo vino

 AGER RESERVA

 (vinarija Plančić)

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700