Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


GULAŠ OD VEPRA

       Meso divljači ostavimo da se paca 2 dana. Kad ga izvadimo iz paca dobro ga ocjedimo i stavimo peči u duboku svinjsku mast. Kad je meso skoro pečeno izvadimo ga iz masti i posložimo po rubu tanjura (za kotlovinu) u kome se peklo.

U istoj masti dinstamo luk i češnjak. Kad je luk skoro gotov dodamo rajčice i papriku razrezanu na pola te zatim sve sjedinimo s mesom, dodamo začine, po želji odredimo ljutinu i slanoću te sve skupa dinstamo uz podlijevanje vinom i vodom dok gulaš nije gotov.

Poslužimo uz vino Rose paralela Krauthaker.

 

 

Sastojci:

Veprovina 7 kg

Luk 2 kg

Svinjska mast 1 kg

Rajčica 1 kg

Svježa paprika 0,5 kg

Bijelo vino 2 l

Ajvar 3 jušne žlice

Senf 2 jušne žlice

Češnjak 1 čašanj

Začinska ljuta paprika 1 jušna žlica

Vegeta 1 jušna žlica

Sol 2 jušne žlice

Papar 1 jušna žlica

 

Pac za meso:

Sol, ulje, vino, papar

 

 

KUHAREVO VINO

Rose 2009

Krauthaker

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700