Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


Grobajska pašticada

chef Hrvoje Tomičić

Opis pripreme jela / priprema

Goveđi frikando špikovat s mrkvom, bijelim lukom, pancetom, kiselim krastavcima i klinčićima. Potom meso namazati senfom i pustiti da odleži u crnom vinu 24 sata. U to ubacimo luk, mrkvu, lovorov list i selen. Luk na ulju popržimo s mrkvom i listom selena.Meso izvadimo iz paca od vina i zapečemo u pečnici na što jačoj temperaturi. Povrće iz paca ubacimo u luk i kada se luk dovoljno izdinsta dodamo meso da se izdinsta sve zajedno. Dolijemo vino u kojemu je meso odležalo i po potrebi dodati malo konserve da dobije boju.Pustiti da vino iskuha,doliti goveđi temeljac da se zgotovi,dodati džem od šljiva,jabuku i pustiti da prokuha 30-tak minuta.Nakon toga grobajska pašticada je spremna za serviranje. Uz ovo jelo najbolji prilog su njoki.

izvor:videooglasi.eu
Potrebni sastojci:
 1 kg goveđeg frikandoa
 1 kg luka
 sol,papar po potrebi
 0,2 l maslinovog ulja
 2 žlice džema od šljiva
 0,2 kg suhih šljiva
 0,1 kg selena
 0,2 kg pancete
 0,1 l vocestera
 0,3 kg mrkve
 0,2 kg bijelog luka
 0,2 kg kiselih krastavaca
 1 jabuka
 0,5 l goveđeg temeljca
 lovorov list
 klinčići
 senf
 konzerva (pire od rajčice)
 

 

 Kuharevo vino

 Pharos Reserva

 (Vinarija Plančić)

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700