Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

chef Almo Čatlak 

Opis pripreme jela / priprema

Na zagrijanoj masnoći popecite sitno nasjeckani crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte meso, nasjeckani češnjak i tako popecite meso da i ono porumeni. Dodajte oguljenu i na kockice narezanu svježu rajčicu, promiješajte i podlijte vinom. Po želji dodajte ružmarin, lovorov list ili još neko začinsko bilje (ružmarin, bosiljak, salviju i sl.). Podlijte temeljcem, pa na laganoj vatri kuhajte dok meso ne omekša, a umak se ne zgusne.

Posluživanje (način posluživanja – prijedlog)

Ovakav žgvacet možete poslužiti sa palentom ili tjesteninom tipičnom za istarsko podneblje (makaroni, fuži, njoki, žličnjaci i sl.).

 
izvor:videooglasi.eu
 Broj osoba                     10
 Vrijeme pripreme            180 min
 Složenost pripreme jela  srednje zahtjevno
 
 
 2,5 kg domaće kokoši
 250 ml sjemenskog ulja
 800 g kapule
 30 g češnjaka
 700 g svježe zrele rajčice
 sol, papar
 700 ml bijelog vina
 peršin lovorov list
 ružmarin
 temeljac za podlijevanje fuži

 

 Kuharevo vino

 Graševina Ilok

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700