Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

chef Ivica Štruml 

Opis / priprema jela

Meso narežemo na 10 jednakih odrezaka. Posolimo i popaprimo te premažemo dijelom maslinovog ulja. Ostavimo u hladnjaku 2 sata prije pečenja. Krumpir ogulimo i narežemo na kockice, kuhamo u posoljenoj vodi. Blitvu očistimo i kuhamo najprije bijeli dio sabljike a nakon 2-3 min dodamo lišće. Ugasimo vatru i ostavimo u kipućoj vodi nekoliko minuta. Na vrućem maslinovom ulju ispečemo pržolice sa svake strane 2 - 3 min ovisno o debljini mesa. Premjestimo na toplo mjesto i ostavimo da meso "odmori" par minuta. U međuvremenu na ostatku ulja popržimo sitno sjeckani češnjak, dodamo ocijeđenu blitvu i krumpir. Posolimo, popaprimo i dobro promješamo.

Prijedlog posluživanja

Meso poslužimo na podlozi od ružmarina i sjeckanih maslina sa blitvom na dalmatinski način.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice (za 10 osoba)
 
 1,5 kg odležanog ramsteka
 0,2 l maslinovog ulja
 0,05 kg češnjaka
 1 kg blitve
 1 kg krumpira
 krupna morska sol
 svježe mljeveni crni papar
 0,15 kg maslina
 10 grančica ružmarina
 malo cherry rajčica za dekoraciju

 

 Kuharevo vino

 Graševina Kutjevo

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700