Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

chef Ivica Fajt 

Opis / priprema jela

Filee bakalara posoliti i uvaljati u mljevene pistacije da se što više pistacija uhvati za file,na zagrijanu tavu doliti maslinovo ulje te filee lagano ispeći da ostanu mekani i sočni, U drugoj zagrijanoj tavi na maslinovom ulju prepržiti na listiće rezani češnjak i svježi ružmarin kako bi pustio svoju aromu i miris, na to dodati cijele ukuhane rajčice da se preprže što je jako važno za okus jela. Kad se rajčice preprže dodati listove špinata i lagano ih sotirati samo da uvenu, začiniti ih i dodati malo soka od rajčica da se dobije umak. U ribljem temeljcu prigotoviti cous-cous, dodati mu svježe kosani peršin.Na tanjur složiti rajčice na koje se posluži cous-cous te na sve zajedno servirati pečene filee bakalara, sve zajedno zaliti maslinovim uljem i dekorirati ružmarinom.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice 
 
 0,8 kg svježi file bakalara
 ukuhane cijele rajčice(pelati) 0,6 kg
 češnjak 0,04kg
 peršin list 0,0002kg
 cous-cous 0,12 kg
 svježi špinat 0,12 kg
 ružmarin 0,03 kg
 maslinovo ulje 0,2l
 očišćene i mljevene pistacije 0,08 kg
 riblji temeljac 0,4l

 

 Kuharevo vino

 Traminac ilok  

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700