Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

chef Matija Balent

Opis / priprema jela

Biftek 5 sati prije pečenja mariniramo u pelinkovcu svježim mediteranskim mirodijama (kadulja,timjan,ružmarin). Za to vrjeme iskuhamo umak u željenu gustoću skupa s pelinovcem, treba ostavit malo pelinkovca da se u umak stavi na samom kraju tako da se osjete i alkoholne note prije sipanja umaka treba otopit u umaku maslac i dobro izmješat da se dobije željeni sjaj i okus umaka.Prilog pripremamo tako da blanžiranu mrkvu izrežemo u trokute te na maslinovom ulju malo propržimo skupa sa paprikom izrezanom na trokute, tikvicama kojima smo izvadili koštice i trešnjastim rajčicama. Na samom kraju prije posluživanja dodajemo salatu koja se nesmije pržit nego lagano samo povenut., začinimo sa soli i sviježe rmljevenim paprom. Jelo slažemo tako da prvo stavimo njoke koje su napravljene malo deblje u obkliku cigara ( 4 kom. Po osobi). Na to stavimo malo priloga. Završavamo sa biftekom i salatom. Prelijemo umakom i dekoriramo trešnjastom rajčicom. Mediteransko bilje(samo zeleni djelovi) pofurimo u kipučoj vodi i fino skošemo. Za to vrijeme skuhamo krumpir u slanoj vodi, dobro ga ocijedimo te umješamo sve sastojke. Njoke koje smo napravili skuhamo u slanoj vodi. Kada su njoki kuhani ocjedimo ih i stavimo na otopljeni maslac, po želji možemo na njih stavit svježe iskosani peršin list.

izvor:videooglasi.eu

 Potrebne namirnice
 
 juneći file 0,8 kg 
 madera umak 0,2 l
 mediteranski njoki 4 porcije
 Pelinkovac 0,05 l
 sviježe mediteranske mirodije
 maslac
 maslinovo ulje selekcija Belić
 tikvice 0,1kg
 mrkva 0,1 kg
 paprika crvena i žuta 0,08 kg
 salata fratrova brada 0,06 kg
 trešnjasta rajčica 4 kom
 sol i papar po potrebi
 
 Mediteranski njoki
 krumpir 600 gr
 parmezan 5 žlica
 jaje 1 kom
 papar
 svježe izriban muškatni oraščić
 brašno 175 gr
 mediteransko bilje
 (kadulja,timjan,peršin list, ružmarin) 50 gr

 Kuharevo vino

 Zlatan Plavac

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700