Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

Opis pripreme jela / priprema   

Meso narezano na kockice popecite na plitkoj masnoći. Dodajte sitno nasjeckani luk i polagano pirjajte dok ne ukuha tekućina. Pospite brašnom, dolijte sok od rajčice, vino, vodu, dodajte nasjeckani peršin, ružmarin, mažuran i češnjak, pa nastavite pirjati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tekućine mora biti toliko da prekrije meso.

Šturlice pripremite ovako

Od brašna, jaja, omekšanog maslaca, ulja i soli uz postupno dodavanje vode umjestite tijesto srednje čvrstoće. Pripremljeno tijesto oblikujte u male valjčiće koji potom valjajte preko pleteće igle tako da u sredini ostanu šuplji. Pustite da odstoje nekoliko sati, te ih kuhajte u većoj količini kipuće posoljene vode. Kad su šurlice kuhane, dobro ih ocijedite.

Prijedlog načina posluživanja

Uz žgvacet od janjetine poslužite domaće šurlice

chef Branko Ognjenović - radio emisija

izvor:videooglasi.eu

  Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 100 min.
 Složenost srednje zahtjevno
 
 Potrebni sastojci
 
 250 ml bijelog vina
 2,20 kg janjetine s kostima
 20 g brašna
 700 g crvenog luka
 100 ml soka od rajčice
 30 g češnjaka
 majčina dušica
 ružmarin
 peršin
 sol, papar
 
 Šurlice - makaruni na iglu
 
 1 kg brašna
 5 jaja
 100 g maslaca
 50 ml ulja
 150 ml vode
 

 Kuharevo vino

 Malvazija Kabola

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700