Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

Opis pripreme jela / priprema  

Povrće operite i narežite na tanke okrugle ploške. U škrovadu posložite krumpir i ostalo narezano povrće. Posolite, popaprite, dodajte češnjak, lovorov list i ružmarin, zalijte maslinovim uljem. Preko povrća posložite posoljenu i po sredini leđa razrezanu ribu. Pecite u pečnici zagrijanoj na 180-200°C oko sat vremena. Potkraj pečenja ulijte bijelo vino i prošek, a na kraju ribu zalijte bijelim Portom.

Prijedlog načina posluživanja

Oboritu ribu u škrovadi poslužite sa zelenom salatom ili salatom od rikule. Zalijte bijelim vinom i još kratko pecite otklopljeno.

chef Antonio Šelendić - radio emisija

izvor:videooglasi.eu

 Broj osoba 10
 Složenost jednostavno
 
 2 kg oborite ribe
 (orada, lškarpina, lubin, zubatac...)
 2 kg krumpira
 1 kg luka
 4 srednje velike rajčice
 4 mrkve
 1 zelena ili crvena paprika
 5 češnja češnjaka
 3-4 lovorova lista i malo ružmarina
 sol, papar
 200 ml kvalitetnog bijelog vina
 200 ml prošeka
 100 ml bijelog Porta
 500 ml maslinovog ulja
 

 Kuharevo vino

 Rosenberg - Krauthaker 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700