Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

Opis pripreme jela / priprema 

Srneće meso oblikujte u medaljone, posolite, popaprite, premažite estragonom, pa uvaljajte u brašno. Pripremljene medaljone popecite s obje strane na zagrijanom ulju, a zatim lagano podlijevajući temeljcem i crnim vinom nastavite pirjati na laganoj vatri. Grožđe prokuhajte u bijelom vinu kojem se dodaju kriške limuna i cimet. Medaljone izvadite, pa u umak umiješajte vrhnje i nasjeckajte peršin tekratko prokuhajte. U umak u kojem se pirjala srnetina umiješajte vrhnje i sjeckani peršin. Umak poslužite uz medaljone u zasebnoj zdjeli.

Prijedlog načina posluživanja

Srneće medaljone posložite kriške prženog kruha i pospite grožđem. Umak ulijte u zdjelice za umak i poslužite uz srneće medaljone.

chef Tomislav Špiček - radio emisija

izvor:videooglasi.eu

 Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 90 min
 Složenost srednje zahtjevno
 
 2 kg srneće pisanice
 120 g brašna
 2 žlice estragona
 250 ml crnog vina
 250 ml kiselog vrhnja
 750 ml temeljca
 vezica peršina
 250 g grožđa
 250 ml bijelog vina
 2 limuna
 1,5 žlice cimeta
 sol, papar, ulje

 Kuharevo vino

 Cabernet sauvignon -

 Festigia laguna 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700