Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

Opis pripreme jela / priprema  

Hobotnicu i lignje obrišite u čistu krpu. Posložite ih na platu peke, malo posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem. Dodajte opranu i očišćenu papriku, rajčice, crveni luk, češnjak te očišćeni i posoljeni krumpir. Pokrijte pekom i pecite 1 h i 20 min.

 

Prijedlog posluživanja

Hobotnicu i lignje pod pekom posložite s salatom od rikule.

 

Savjet kako bolje začiniti jelo/mogući drukčiji način "završetka" jela

Ovo jelo možete pripremiti i upećnici, u protvanu s poklopcem ili u limu za pečenje kojeg ste jednostavno pokrili aluminijskom folijom. Potkraj pečenja, poklopac skinite zalijte bijelim vinom i još kratko pecite otklopljeno.

chef Goran Albini - Kamanjo - radio emisija

  images/kuharevo-vino-radioemisije/druga-emisija.mp3&autostart=0&autoreplay=0&showtime=1" />

 

izvor:videooglasi.eu                                                                                                                       

 Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 1h i 45 min
 Složenost srednje zahtjevno
 
 3,5 kg hobotnice
 1,5 kg liganja
 1,3 l domaćeg ulja
 2 svježe rajčice
 1 svježa paprika
 2 glavice crvenog luka
 6 češnja češnjaka
 sol, papar

 

 Kuharevo vino

 Merlot - Lukačević 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700