Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

Opis pripreme jela / priprema  

Gusku najprije očistite, operite, osušite, pa je izvana i iznutra posolite i to nekoliko sati prije pečenja. Pripremljenu gusku stavite u pleh za pečenje, prelijte je vrućim uljem, a zatim u pleh dolijte vode u visini pola prsta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C povremeno je zalijevajući sokom u kojem se peče i prema potrebi dolijevati vode kako bi guska bila što sočnija. Dok se guska peče pripremite prilog tako da u 1,5 l vode stavite sol, nasjeckana jetra i želudac, te luk i češnjak koji ste prethodno nasjeckali i malo popržili na ulju. Dodajte klinčiće, papar i papriku, pa kuhajte dok jetra i želudac omekšaju. Pred sam kraj uspite kukuruznu krupicu i kuhajte dalje neprestano miješajući. Ako smjesa postane suviše gusta, ulijte malo vruće vode. Pečenu gusku izvadite iz pleha. kuhanu smjesu od kukuruzne krupice stavite na masnoću u pleh, vratite gusku, pa sve zajedno pecite još 30 minuta.

Prijedlog načina posluživanja

Pečenu gusku narežite na komade, složite je na tanjur za posluživanje, uz nju složite narezani prilog od kukuruzne krupice i poslužite.

Savjet kako bolje začiniti jelo/mogući drukčiji način "završetka" jela

Ako se tokom pečenja iz guske iscijedi previše masnoće, dio svakako odvojite.

chef Miroslav Dolovčak - radio emisija

 

izvor:videooglasi.eu                                                                                                                      

 
 Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 180 min
 Složenost zahtjevno
 
 1 guska od oko 3-3,5 kg
 700 g kukuruzne krupice 
 350 g guščje jetre i želudca
 2 glavice crvenog luka
 10 žlica biljnog ulja
 4 klinčića
 6 češnja češnjaka
 1 žličica mljevene slatke crvene paprike
 sol i papar prema potrebi
 

 Kuharevo vino

 Pinot crni - Kalazić 

 

 

 

 

 

 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700