Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


FaceBook  Twitter  

Opis pripreme jela / priprema   

Meso dobro operite, ocjedite, a zatim ga uvaljajte u klinčiće, duguljasto rezani češnjak i suhu slaninu. Tako pripremljeno meso pustite da u finom octu odleži preko noći. Meso izvadite iz marinade, pa ga na vrućoj masti dobro zapecite sa svih strana. Nakon toga meso izvadite, a na istoj masnoći popecite nasjeckani luk, sitno nasjeckani komadić korijena celera, posolite, popaprite, dodajte nastrugani muškatni oraščić, podlijte s pola čaše Prošeka, u kojem ste rastopili žlicu koncentrata rajčice. I pustite da uzavre.

 

Nakon što je kratko provrelo, podlijevajte juhom ili vodom, poklopljeno na vrlo laganoj vatri 3-4 sata, odnosno dok meso dobro ne omekša. Omekšano meso izrežite na lijepe kriške, vratite u umak i nastavite kuhati pola sata na laganoj vatri. U slučaju da umak nije dovoljno gust i taman (mora biti tamnosmeđ) popržite na malo masti žličicu vrlo sitno posijanih krušnih mrvica, dodajte žličicu koncentrata rajčice te dodajte mesu malo prije nego što je gotovo.

Prijedlog načina posluživanja

Dalmatinsku pašticadu poslužite uz domaće njoke od krumpira.

chef Branko Čukelj - radio emisija  

izvor:videooglasi.eu

 

 Savjet kako bolje začiniti jelo / mogući
 drukčiji način "završetka" jela
 
 Umjesto Prošeka možete upotrijebiti
 crno vino u koje ste stavili dvije kockice
 šećera.
 Broj osoba 10
 Vrijeme pripreme 4-5 sati
 Složenost srednje zahtjevno
 2 kg goveđeg frikanda
 200 g masti
 5 češnjaka
 2 veća crvena luka
 1 korijen celera
 2 žličice koncentrata rajčice
 1 žlica krušnih mrvica
 1 čaša Prošeka
 sol, papar,
 nekoliko klinčića naribani muškatni
 oraščić juha ili voda ocat
 

 Kuharevo vino Babić

 Vinoplod 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700