Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


POŠIRANI LOSOS

Losos file očistimo od kostiju i ostavimo sastrane. U lunac stavimo ribljeg temeljca,maslinovog ulja, lovor list,sol,papar u zrnu,bijelo vino i sok od limuna. Pustimo da prokuha,smanjimo vatru na 95 C i stavimo file lososa u temeljac. Pustimo da se losos pošira, preporuka je ne kuhati losos do kraja kako bi se sačuvao okus. Dekoriramo ga segmentima limuna i poslužimo uz lisnate salate začinjene limunom i maslinovim uljem.

POTREBITI SASTOJCI:

0,2kg file lososa  
0,2l ribljeg temeljca
1,05l maslinovog ulja
0,001kg lovorovog lista
0,001kg crnog papara u zrnu 
0,1l bijelog vina
0.01kg soli  
0,03l limunovog soka

PRIPREMA MASLACA LIMUNA I KAPARA:
Luk narežemo na krupnije kolute, ocijedimo limun. Na vruću tavicu dodamo ulje,narezani luk,pustimo da se propirja i podlijemo vinom,dodamo limun sok, reduciramo do gustoće sirupa. Procijedimo i umiješamo maslac sobne temperature narezan na kocke,miješamo dok ne dobijemo kompaktni umak dodamo kapare i sijeckani kopar.

POTREBITI SASTOJCI:
0,01kg kapara
0,05l limunovog soka
0,1kg luka
0,01kg soli
0,01kg bijelog papra
0,05l suncokretovog ulja
0,1l bijelog vina
0,2kg maslaca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Chardonnay - Zdjelarević

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700