Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


ISTARSKA KOBASICA U BIJELOM VINU SA PALENTOM AROMATIZIRANOM TARTUFIMA

Kobasicu prepeči na maslinovom ulju, zatim zaliti bijelim vinom. Češnjak očistiti i narezati na listiće i dodati kobasici u vinu. Začiniti sa soli i paprom te lovorovim listom. Kada je vino reduciralo do pola dodamo maslac te kuhamo još 2 do 3 minute. Vodu posoliti, staviti malo maslaca te zakuhati palentu. Cherry rajčicu oprati te ostaviti na peteljkama, posušiti i ispržiti u ulju. Na sredinu tanjura staviti palentu, posipati sa malo ulja od tartufa te na vrh naribati tartufe. Sa strane posložiti kobasice preliti ih  umakom od vina te staviti prženu cherry rajčicu za dekoraciju.

Savjet: ukoliko ne volite svježi češnjak možete staviti sasvim malo češnjaka u granulama.

Vrijeme pripreme: 30 minuta

 

POTREBITI SASTOJCI (Za 4 osobe):

1 paket kobasica
0,05 l maslinovog ulja            
0,40 l bijelog vina                              
Sol, papar po potrebi
1 kom češnjaka
1 kom lovora
0,05 kg maslaca
0,20 kg palente
0,02 kg tartufa
Cherry rajčica za dekoraciju



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Malvazija laguna

 

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700