Please update your Flash Player to view content.

Slijedom vina - naše akcije

Tražilica


BRODET

Gaspacho

Na hladnom maslinovom ulju kratko popecite luk narezan na ploške i nasjeckani češnjak. Podlijte s malo vode i pirjajte oko 5 minuta. Nakon toga dodajte rajčice i nastavite pirjati na laganoj vatri još 15-20 minuta. Propasirati.

Dodati očišćene i na kolutiće narezane sipe. Pirjati povremeno dolijevajući toplu vodu. Kad je sipa mekana, dodajte ribu, malo posolite i prelite vinom. Nastavite pirjati dok riba ne omekša. Na kraju dodati malo vinskog octa. Skinuti s vatre i poslužiti uz palentu.

Serviranje:

Gaspacho-palenta-riba-ukrasiti lovorovim listom

 

Sastojci:

4 osobe

1 kg različite morske ribe
(ugor, škarpina, kokot, grdobina, lignje, sipa)
3 glavice luka
4 češnja češnjaka
4 svježe rajčice
1 dl bijelog vina
1 grančica peršinovog lista
maslinovo ulje
vinski ocat
sol
papar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KUHAREVO VINO

Gran Teran

CO

MAM-VIN d.o.o.  |  10 110 Zagreb, Hrvatska  |  Selska Cesta 41  |  tel/fax: +385 (0)1 36 37 944   ;  +385 (0)1 77 93 700